”For hans sprog er en sydende kolbe, han hælder smerten i, og som en anden alkymist omdanner han alt det grusomme til fortællinger, der er så grumme, at selv små glimt af lys blænder en i alt det mørke. ” Majbritte Ulrikkeholm, Forfatter, sangerinde

Lasse Løager

Født i Ringkøbing (1976) som den yngste i en børneflok på 8.

I 1981 omkommer Lasses far i et forlis på Vesterhavet, hvorefter familien flytter til den lille landsby, Stauning. Opvæksten blev præget af overgreb og svigt, men også af enkelte nedslag af håb i form af lærere, som pegede på kvaliteter fremfor mangler. Overgreb og vold satte spor: Først slog det indad og så det slog ud og vekslede drømmen om uddannelse til voldsdom og yderligere fremmedgørelse.

Fisker, CNC-operatør, kirkegårdsgraver, dyrepasser og fodermester i landbruget. Efter en arbejdsulykke i 2005 blev Lasses liv vendt på hovedet og det, som han som barn drømte om - at skrive - blev eneste mentale vej væk i en hverdag præget af smerter. Han udviklede et misbrug af morfinpræparater og alkohol, som stod på i nogle år, indtil han i 2009 begyndte på et behandlingsforløb, hvori han fik åbnet op om fortidens traumatiserende begivenheder.

Udgav i 2016 debutromanen, Skyggefald, som blev indstillet til Bogforums debutantpris. Bogen blev rost af mange læsere som ”En vigtig og barsk bog,” som belyser et område der sjældent ses af familien Danmark.

Udgav i 2018 sin 2. anden roman, Evig Nat.


Image
”Lasse Løager kan kunsten at nå ind til kernen og berøre. ”Audun Myskja, Overlege, dr. Philos.
”Lasse Løager evner at sætte ord på det ubeskrivelige og servere virkeligheden råt og samtidig finurligt. En poetisk provokatør. En overlever. En mand man ikke kan lade være med både at lytte til og beundre.” Lizl Rand Journalist, psykoterapeut