”Lasse Løager evner at sætte ord på det ubeskrivelige og servere virkeligheden råt og samtidig finurligt. En poetisk provokatør. En overlever. En mand man ikke kan lade være med både at lytte til og beundre.” Lizl Rand Journalist, psykoterapeut

Gespenst

Opfølgeren og sideløberen til Lasse Løagers debutroman, Skyggefald.

Vi møder Jacob – eller Frost, som hans venner har døbt ham – der befinder sig i et liv, han ikke forstår, og i en verden, som han ikke føler, han hører til i. Moren drikker tæt, mens månedens mand udstikker ordrer og slag. En normal hverdag synes uopnåelig for Jacob, som udvikler et had til de normale, til de børn, som vokser op i trygge rammer omgivet af kærlighed.


”At komme hjem er ikke for nybegyndere og det ér måske de største helte af dem alle dem der evner at blive dem de ér. Den kunst kan Lasse Løager, så man falder bagover.

Lasse Løager er en usædvanlig stemme i dansk litteratur der modsat størstedelen af de moderne skrivende ikke kommer fra universitet, skriverskoler, men fra Ringkøbing; han er fisker, landmand, hårdtslående og hårdt slået - med evnen til at rejse sig. Dén evne at rejse fra brutal opvækst, brutale relationer og brutal virkelighed, fra et Underdanmark vi kun sjældent hører historier fra, kender rigtig mange ikke til og har de slet ikke på oplevelses- og erkendelses-barometret (men al for mange kender til den virkelighed og har i Lasse Løager fået en stemme). Men når Lasse's historier begynder husker vi dét vi glemte, (det der ikke er comme ill faut på slottet) der er en rigtig baggrund af virkelighed i al dens mørke og lys.

At Lasse har overlevet er et under i sig selv. At han kan skrive om dét og eksistenserne fra dé randområder i landet og i psykerne er et unders under. Vi skal til Himmelandshistorier, Andersen Nexø og hvad Tove Ditlevsen blev for en samtid - en maskulin stemme der tør at være sårbar, være mand og ikke mindst sand.”

Jens Arentzen - Forfatter, instruktør, dramaturg.